Evenement organiseren

Update Overlegcomité 20/05/22: coronabarometer gedeactiveerd

Het goed ventileren van binnenruimtes blijft sterk aangeraden omdat het een sterk wapen is tegen virusoverdracht en in het algemeen goed is voor ons welzijn, onze gezondheid en productiviteit.

Activiteiten worden minstens 3 weken op voorhand aangevraagd aan het lokaal bestuur via het

evenementenloket Eagle.  

Evenementen met grote impact vraag je minstens 8 weken op voorhand aan.

Vragen of info: evenementen@meulebeke.be

  • Als je een account aanmaakt op het evenementenloket, kan je je de volgende keer sneller aanmelden en kunnen aanvragen gekopieerd worden. Bij een volgende aanvraag hoef je dan niet alles opnieuw in te vullen.  Nadat je op “registreer” geklikt hebt, ontvang je een e-mail om je account te bevestigen.
  • Activiteiten kunnen doorgaan volgens de kleurcode van de coronabarometer. Deze staat momenteel op code geel. Bij wijziging van de situatie zal hier ook rekening moeten mee gehouden worden, alsook met eventuele verhoging van de besmettingscijfers in de gemeente (alertniveau). 

  • Er zijn verschillende protocollen opgesteld per sector (sport, cultuur, dans, muziek, amateurkunsten, eventcatering, horeca...). Kijk deze eerst na vooraleer je een aanvraag indient. Overzicht protocollen.

  • Uiteraard moet ook nog met andere risico’s rekening gehouden worden (vb. verkeer, geluid, schenken sterke dranken, afwijking sluitingsuur...). 

Buurt -en straatfeesten

Onder het motto: "hoe meer zielen, hoe meer vreugd" kan je ook met enkele buren samen een heus buurt- of straatfeest op poten zetten.

Wist je dat je bij een buurt - of straatfeest een gemeentelijke subsidie kan aanvragen?
Het reglement met de voorwaarden en het aanvraagformulier en inspiratie voor een buurt- of straatfeest vind je terug bij www.meulebeke.be/organiseren-van-een-buurtfeest.

Aanvraag wielerwedstrijd of veldrit

Wie een wielerwedstrijd (organisatie/ doortocht) of een veldrit organiseert, heeft een voorafgaande toelating van de burgemeester nodig en moet het geldende protocol volgen in het kader van corona. 

De aanvraag voor een wielerwedstrijd moet tenminste 3 maanden vóór de wedstrijd ingediend worden via dit aanvraagformulier.

Beperkt publiek wordt toegelaten bij wielerwedstrijden. Er geldt een mondmaskerplicht. Lees zeker de organisatiegids wielerwedstrijden. Je kan een overzicht van alle disciplinespecifieke protocollen hier vinden.

Sport

Er dient ook ten allen tijde rekening gehouden te worden met het protocol van Sport Vlaanderen.

Protocol voor zwembadexploitanten
Protocol voor fitnesscentra
Protocol voor sportkampen - kinderen en jongeren
Protocol voor sportkampen - volwassenen en senioren
Protocol voor beheerders van sportinfrastructuur en openbare ruimtes.
Protocol en toolbox voor organisatoren van sportevenementen en wedstrijden.
Gedragscode voor sporters

Aanvullende info van Sport Vlaanderen kan je hier vinden.