Evenement organiseren

Update Overlegcomité 22/12 en 29/12:

Verbod op evenementen en activiteiten binnen

Alle massa-evenementen binnen zijn verboden. Naar aanleiding van een arrest van de Raad van State en het KB van 29/12/2021 mogen bioscopen terug opengaan en kunnen culturele voorstellingen doorgaan onder specifieke voorwaarden en mits toestemming van de gemeente.

Binnenruimtes in de feestelijke en recreatieve sector worden gesloten, met uitzondering van:

 • Bibliotheken, spelotheken en mediatheken
 • Musea
 • Georganiseerde activiteiten gericht op de noden van kwetsbare groepen
 • Feest- en receptiezalen, enkel voor huwelijken en begrafenissen
 • Wellnesscentra, inclusief sauna’s, zonnebanken, jacuzzi’s, stoommachines en hammams.
 • Bioscopen

Ook lasergames, bowlingzalen, escaperooms, paintball-, snooker-, darts- en biljartzaken en indoor trampolineparken moeten worden gesloten.

De sportieve sector blijft geopend, inclusief fitness en zwembaden. Recreatieve onderdelen van zwembaden en subtropische zwembaden moeten sluiten, net als de binnenruimtes van pretparken en dierentuinen. Sportkampen kunnen enkel plaatsvinden zonder overnachtingen.

Strengere regels voor evenementen buiten

Voor evenementen buiten komen er strengere regels om crowding te voorkomen:

 • Verbod op gebruik tenten en andere overdekte ruimtes voor bezoekers
 • Maximaal één bezoeker/4 m2
 • Vanaf 100 bezoekers eenrichtingscirculatieplan met gescheiden in- en uitgangen.

Sportwedstrijden zonder publiek

De aanwezigheid van publiek bij professionele en niet-professionele sportwedstrijden en -trainingen wordt verboden, zowel binnen als buiten.

Lees hier alle maatregelen.

De maatregelen gelden tot 28 januari 2022.

Het lokaal bestuur doet geen zaalverhuur tot 28 januari 2022.

Activiteiten worden minstens 3 weken op voorhand aangevraagd aan het lokaal bestuur via het evenementenloket Eagle

Covid Safe Ticket aanvragen

Covid Safe Ticket scannen

 • Als je een account aanmaakt op het evenementenloket, kan je je de volgende keer sneller aanmelden en kunnen aanvragen gekopieerd worden. Bij een volgende aanvraag hoef je dan niet alles opnieuw in te vullen.  Nadat je op “registreer” geklikt hebt, ontvang je een e-mail om je account te bevestigen.
 • Activiteiten kunnen doorgaan volgens de geldende coronamaatregelen op het ogenblik van de activiteit en volgens de opgestelde protocollen van de overheid. Het wel of niet kunnen doorgaan is ook sterk afhankelijk van de besmettingscijfers in de gemeente (alertniveau). 

 • De coronamaatregelen van de sector moeten gevolgd worden. Er zijn verschillende protocollen opgesteld per sector (sport, cultuur, dans, muziek, amateurkunsten, eventcatering, horeca...). Kijk deze eerst na vooraleer je een aanvraag indient. Overzicht protocollen.

 • Uiteraard moet ook nog met andere risico’s rekening gehouden worden (vb. verkeer, geluid, schenken sterke dranken, afwijking sluitingsuur...). 
 • Het CERM/CIRM moet niet meer verplicht gebruikt worden binnen de toelatingsprocedure voor evenementen:  www.covideventriskmodel.be.

Buurt -en straatfeesten

Wist je dat je bij een buurt - of straatfeest een gemeentelijke subsidie kan aanvragen? Het reglement met de voorwaarden en het aanvraagformulier vind je terug bij www.meulebeke.be/organiseren-van-een-buurtfeest.

Aanvraag wielerwedstrijd of veldrit

Wie een wielerwedstrijd (organisatie/ doortocht) of een veldrit organiseert, heeft een voorafgaande toelating van de burgemeester nodig en moet het geldende protocol volgen in het kader van corona. 

De aanvraag voor een wielerwedstrijd moet tenminste 3 maanden vóór de wedstrijd ingediend worden via dit aanvraagformulier.

Beperkt publiek wordt toegelaten bij wielerwedstrijden. Er geldt een mondmaskerplicht. Lees zeker de organisatiegids wielerwedstrijden. Je kan een overzicht van alle disciplinespecifieke protocollen hier vinden.

Sport

Er dient ook ten allen tijde rekening gehouden te worden met het protocol van Sport Vlaanderen.

Protocol voor zwembadexploitanten
Protocol voor fitnesscentra
Protocol voor sportkampen - kinderen en jongeren
Protocol voor sportkampen - volwassenen en senioren
Protocol voor beheerders van sportinfrastructuur en openbare ruimtes.
Protocol en toolbox voor organisatoren van sportevenementen en wedstrijden.
Gedragscode voor sporters

Aanvullende info van Sport Vlaanderen kan je hier vinden.