Eindejaarsactie 2022 - oproep handelaars

De eindejaarsactie loopt van donderdag 1 december 2022 tot zondag 8 januari 2023. De wedstrijd wordt georganiseerd met de bedoeling bij te dragen tot de promotie van de lokale kleinhandel in Meulebeke. De wedstrijd wordt georganiseerd door Unizo, Markant, Op Stap en het lokaal bestuur.

De prijzenpot bestaat uit:

  • waardebonnen geschonken door de deelnemende handelaars. Trekking op de kerstmarkt op 17/12/2022.
  • prijzenpot geschonken door de gemeente ter waarde van 10.000 euro. Trekking 16 januari 2023.

Het volledige reglement vind je onder downloads.

Oproep deelname handelaars

De actie wordt aangeboden aan alle Meulebeekse handelaars onder de vorm van genummerde loten. Op hun beurt geven de deelnemende handelaars aan hun klanten loten per aankoopschijf, door de handelaar zelf te bepalen.

Werkwijze loten

De klant vult naam en adres in op de loten en deponeert de ingevulde loten tot en met woensdag 11 januari 2023 in één van de deelnemende handelszaken of in het gemeentehuis, bibliotheek, sportcentrum Ter Borcht of dienstencentrum Ter Deeve.

De organisatie houdt bij welke nummerreeksen er door welke handelaars worden uitgegeven. Op die manier weten we uit welke handelszaak de winnaars worden geloot. Uitwisseling van pakjes loten onder de deelnemende handelaars is daarom niet toegestaan. De ingediende lotjes worden door de handelaar tegen uiterlijk 17/12/22 (1ste trekking) en 13/01/23 (2de trekking) binnengebracht op één van de centrale inzamelpunten. Deze inzamelpunten worden aan de deelnemers meegedeeld.

Ik wil als handelaar deelnemen aan de eindejaarsactie 2022

Wil je als handelaar deelnemen aan de eindejaarsactie dan kan je jouw handelszaak hier registreren.

Elke deelnemende handelaar verbindt zich ertoe om een deelnamekost te betalen en één of meerdere waardebon(nen) te schenken.

De deelnameprijs bedraagt: 

  • 35 euro voor de werkingskosten en publiciteit (promotiemateriaal en een eerste pakket van 500 lotjes)

EN

  • het schenken van 1 of meerdere waardebonnen (1 waardebon = 25 euro) op naam van de handelszaak als inbreng voor de prijzenpot. De trekking voor deze bonnen gebeurt op de kerstmarkt. De bonnen worden aangemaakt door de organisatie zelf.

Werkwijze voor je klanten

Om mee te dingen naar een prijs, moeten jouw klanten de uitgereikte loten correct en volledig invullen en deponeren tot en met woensdag 11 januari 2023 bij één van de deelnemende handelszaken of in het gemeentehuis, bibliotheek, sportcentrum Ter Borcht of dienstencentrum Ter Deeve.

De gemeente schenkt een prijzenpot van 10.000 euro. Er zijn drie hoofdprijzen:

  • 1ste prijs = 2.000 euro aan waardebonnen*
  • 2de prijs = 1.000 euro aan waardebonnen*
  • 3de prijs: 500 euro aan waardebonnen*

Het resterend bedrag van de prijzenpot wordt bedeeld in waardebonnen van 50 euro, die kunnen besteed worden bij een deelnemende handelaar naar keuze.

De waardebonnen die je schenkt als deelnemende handelszaak (twv 25 euro) kunnen enkel besteed worden bij de handelaar die vermeld staat op de bon. 

De trekking van de prijzenpot geschonken door de gemeente gaat door op 16 januari 2023. De loten binnengebracht voor de eerste trekking en de winnaars van de eerste trekking doen terug mee aan de tweede trekking.

De winnaars van de drie hoofdprijzen worden persoonlijk uitgenodigd om de prijs in ontvangst te nemen. De andere winnaars worden via verschillende kanalen bekendgemaakt en kunnen hun waardebon ophalen in het gemeentehuis.