Doe mee aan de regionale stappenclash 2020: samen leiden we Meulebeke naar de overwinning!

Gepubliceerd opvrijdag 21 feb. 2020 om 16:33
Je wil graag meer bewegen, maar je hebt geen tijd of zin om te sporten? Goed nieuws: je hoeft helemaal niet te sporten om voldoende te bewegen.

Een manier om dag in dag uit meer te bewegen voor een goede gezondheid, meer energie en minder stress is eenvoudig: meer stappen zetten! 10.000 stappen per dag is ideaal. Voor 65-plussers zijn 8.000 stappen per dag aanbevolen.

Verleg je beweeggrenzen

Via de stappenclash kan je alvast je ‘beweeggrenzen’ verleggen. De regionale stappenclash is een stappencompetitie tussen de gemeenten in Midden-West-Vlaanderen. De actie loopt in mei 2020.

De gemeente die in mei de meeste stappen heeft gezet, is de grote winnaar. Bij het bepalen van de winnaar wordt er rekening gehouden met het totaal aantal stappen in verhouding tot het totaal aantal volwassen inwoners van de gemeente. Op deze manier hebben ook de kleinere gemeenten evenveel kans om de winst binnen te halen.

Hoe neem je deel?

Nam je vroeger al deel aan de stappenclash en ben je al lid van de groep ‘Gemeente Meulebeke 10.000-stappenclash’? Dan hoef je enkel je gezette stappen nog te registreren op https://10000stappen.gezondleven.be/.

Nam je nog niet eerder deel aan de stappenclash? Volg dan deze stappen:

  1. Surf naar https://10000stappen.gezondleven.be/. Registreer je, of meld je aan als je al een account hebt.
  2. Ga naar ‘Groepen’ en klik op ‘Aansluiten bij een groep’.
  3. Selecteer eerst ‘Gemeente’.
  4. Ga dan naar het vak 'Zoeken' en geef de naam van je gemeente in. Druk op 'Toetreden tot deze groep' en aanvaard dat je zichtbaar zal zijn voor de hele groep.
  5. Geef daar elke dag je gezette stappen in.

Stappen tellen

Je telt je stappen met een stappenteller. Stappentellers zijn te koop bij elke Colruyt-winkel, Collishop, apotheker of ziekenfonds. Of leen een stappenteller uit bij het Vrijetijdspunt in het gemeentehuis, onthaal van het dienstencentrum Ter Deeve en het onthaal van het sport- en recreatiecentrum Ter Borcht (zolang de voorraad strekt).

Maak je liever gebruik van een activity tracker of via de gratis apps voor je smartphone, dit kan natuurlijk ook. Met de 10.000 stappen app wordt het nog eenvoudiger om je stappen te registreren.

De app werkt als stappenteller, en verzamelt je stappen via de sensors van je smartphone, of gekoppelde activity trackers zoals bijvoorbeeld een fitbit. Je stappen kunnen gesynchroniseerd worden naar je 10.000stappen-account.

Met de app kan je een account aanmaken, je stappen handmatig ingeven of automatisch laten synchroniseren.

Alle basisfuncties die te vinden zijn in de website, kan je ook via de app bekijken: Je profiel, je badges, je groepen, personen die je volgt etc...

Het uitgebreidere beheer zoals aanmaken van groepen en routes kan je enkel via de website.

De app is beschikbaar voor Android en iOS.

Samen gaan we voor de overwinning!

Meer beweegtips voor een actief leven? Neem een kijkje op www.10000stappen.be.

Thema's