Meulebeke op kop in de stappenclash!

Gepubliceerd opwoensdag 21 apr 2021 om 00:00
Doe mee aan de regionale stappenclash 2021 van 1 mei tot 31 mei: samen leiden we Meulebeke naar de overwinning!

Blijven bewegen, is nu meer dan ooit het motto. In de maand mei organiseert Logo West-Vlaanderen (lokaal gezondheidsoverleg) terug de regionale stappenclash.

Meulebeke neemt het op tegen 16 andere gemeenten in Midden-West-Vlaanderen: Diksmuide, Heuvelland, Houthulst, Kortemark, Lendelede, Lichtervelde, Lo-Reninge, Mesen, Moorslede, Pittem, Poperinge, Roeselare, Tielt, Vleteren, Wingene en Zonnebeke. De gemeente of stad die in de maand mei de meeste stappen zet in verhouding tot zijn totaal aantal inwoners, is de grote winnaar. Die gemeente of stad krijgt de wisselbeker en een beweegvriendelijk ‘surprise’-cadeau.

Elke stap telt!

Wie 10.000 stappen per dag zet (of 8.000 stappen voor ouderen) heeft meer kans op een gezond gewicht, voelt zich beter in z’n vel en voelt zich ook fitter. Ga je voor stevig doorstappen, dan helpt je dat ook hart- en vaatziekten voorkomen.

Lijkt 10.000 stappen onhaalbaar voor jou? Geen paniek, elke stap is een overwinning op zich. Elke dag bewegen geeft je energie, boost jouw mentaal welzijn, is goed voor je spieren en gewrichten en vermindert de kans op overgewicht, diabetes en verschillende kankers. Precies wat we kunnen gebruiken in deze bizarre tijden. 

Bovendien kost stappen ons niets en kan je het overal: thuis, op het werk, tijdens je verplaatsingen en in je vrije tijd. Neem de trap in plaats van de lift, parkeer je auto iets verder, ga lunchwandelen…

Elke stap telt!

Hoe neem je deel?

Elke gemeente heeft online een eigen groep waarbij inwoners zich kunnen aansluiten om deel te nemen.

Nam je vorig jaar al deel?

Dan hoef je enkel je gezette stappen te registreren op www.10000stappen.be of via de app '10.000 stappen' tijdens de maand mei.

Is het je eerste deelname?

Registreer je gratis op www.10000stappen.be of via de app.

Zoek via "zoek een groep" naar de groep van Meulebeke en sluit je aan. Enkel zo tellen je ingegeven stappen mee voor de stappenclash.

Geef elke dag in mei je stappen in!

Moest je problemen ondervinden om je te registreren of je aan te melden, neem gerust contact op met de dienst vrijetijd via vrijetijd@meulebeke.be of via het telefoonnummer 051 488080.

Wist je trouwens dat je ook fietsen of zwemmen of andere beweging kan ingeven voor je aantal stappen per dag? Selecteer bij het ingeven van je stappen "andere beweging" en geef je aantal minuten door. 10 minuten bewegen telt al voor 1.500 stappen! Geef deze dus ook zeker in, want elke stap telt!

We geven je regelmatig een update van de tussenstand.

Wist je trouwens ook dat we een 10.000-stappenwandeling hebben in Meulebeke? Daarnaast hebben we ook nog vijf andere bewegwijzerde wandelingen. Neem zeker eens een kijkje op https://www.meulebeke.be/wandelen.

Hou uiteraard altijd rekening met de geldende coronamaatregelen.

Stap jij Meulebeke mee naar de overwinning?

Thema's