Dijk Devemeersen groener in kader van Dag van de Natuur

Gepubliceerd opmaandag 29 nov 2021 om 16:00
Zaterdag 27 november 2021 vierden we de Dag van de Natuur. Gemeente Meulebeke stak de handen uit de mouwen en maakte er meteen een tweedaagse van: de dijk Devemeersen aan de Randweg kreeg een groener jasje aangemeten. Op vrijdag door de Klimaatbende van Meulebeke, op zaterdag door de De Torenvalk.

Natuurpunt De Torenvalk organiseerde de eerste editie van Dag van de Natuur maar liefst 42 jaar geleden. Met 11 projecten in 2021, zet De Torenvalk er ook dit jaar zijn beste beentje voor. Eén van deze projecten is de aanplant van de dijk Devemeersen in Meulebeke.  

De projectverantwoordelijken Frank Develtere, Filip Desplenter, Martin Debouver, Dirk Willemyns, Francky Durnez en Jasper Baeyens waren de noeste werkkrachten ter plekke. Ze kregen daarbij hulp van lokaal bestuur Meulebeke, maar ook onze Meulebeekse scholen boden veel helpende handen.

Als de Klimaatbende bundelen de scholen sinds 2018 hun krachten voor het klimaat, samen met de gemeente en MOS. Naast bijleren via workshops, lezingen en uitstappen, staken ze dus afgelopen vrijdag ook de handen uit de mouwen om samen met De Torenvalk van de Devemeersen een groener stukje Meulebeke te maken!