De Vondelbib brengt Dichter Bijeen

Gepubliceerd opwoensdag 18 jan 2023 om 10:30
Vriendschap: het is essentieel in wie we zijn en worden. Het vormt ook het veelzijdige thema van de Week van de Poëzie 2023. De leden van het Meulebeekse DichtersCollectief organiseren op 29 januari samen met onze bib een poëzievoormiddag om die vriendschap te belichten en -dichten.

Aansluitend bij het nationale thema vriendschap koos het collectief voor de titel Dichter Bijeen.

Rond dit thema brengen de acht leden (Luc Bouckhuyt, Johny Boussauw, Linda Denys, Carine Tallieu, Geert Tallieu, Els Vander Velpen, Lieven Van Parys en Tom Veys) eigen werk en ook een gedicht van een andere dichter. Het thema Dichter Bijeen zette het DichtersCollectief ertoe aan om samen een collagegedicht te schrijven dat dan ook naar voor zal gebracht worden.

Ook bij deze editie is er gezorgd voor een aantal muzikale intermezzo's. Deze keer is Meulebekenaar Iben Naessens te gast. Iben is leerkracht gitaar aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord van Tielt. Hij begon zijn gitaaropleiding in Tielt en specialiseerde zich aan het Koninklijk Conservatorium Gent in de traditie van de Spaanse flamencomuziek.

Er zal opnieuw een bundel met gedichten te koop worden aangeboden.

Zondag 29 januari vanaf 10:00 in de bibliotheek. Toegang is gratis.