De Mandeldalfietsroute: een nieuwe fietsroute door Meulebeke en buurgemeenten

Gepubliceerd opwoensdag 30 sep 2020 om 14:08
De Mandeldalfietsroute (54 km) van Westtoer biedt veel variatie.

Via authentieke buurtwegen fiets je langs provinciedomein Baliekouter in Wakken, fruitboomgaarden in de omgeving van Dentergem, door de Mandelmeersen en over een oude spoorbedding die door het landschap snijdt in Oostrozebeke. Je doet het groene jaagpad van het Kanaal Roeselare-Leie aan in Ingelmunster. In Meulebeke passeer je eeuwenoud erfgoed zoals kasteel Ter Borcht. Bovenop de Poelberg in Tielt, de enige beklimming op deze anders vlakke route, heb je een fantastisch uitzicht over de Mandelvallei.

Startplaats: Sport- en recreatiedomein Ter Borcht

Prijs: 3 euro (te koop bij Vrijetijdspunt in het gemeentehuis)

Andere fietsroutes

Meulebeke heeft twee bewegwijzerde fietsroutes

  • de Berenroute (48 km) - startplaats: Markt
  • de Preiroute (48 km) - startplaats: Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Bijstand (Kapellestraat)

Prijs: € 1 per folder of € 5 voor de verzamelmap met 6 wandelfolders en 2 fietsfolders. Verkooppunten: gemeentehuis, bibliotheek, sportcentrum Ter Borcht en dienstencentrum Ter Deeve.

Verder maakt Meulebeke deel uit van het fietsnetwerk in West-Vlaanderen (Leiestreek). De fietsnetwerkkaarten kunnen aangekocht worden in het gemeentehuis (€ 9):

  • Westhoek
  • Brugs Ommeland
  • Leiestreek
  • De Kust

Fietsbox: de 4 fietsnetwerkkaarten in één doosje voor € 30.

Mountainbikeroute

De moutainbikeroute "De Bekentocht" start in Meulebeke van op de Ter Borchtlaan. Deze mountainbikeroute is opgebouwd uit 3 op elkaar aansluitende lussen, die naargelang de moeilijkheidsgraagd, aangeduid zijn met een gekleurd signalisatiesymbool: groen, blauw of rood.