De Lijn lanceert nieuwe verbinding langs Meulebeke

Gepubliceerd opdinsdag 16 mei 2023 om 15:00
Goed nieuws voor het openbaar vervoer in en rondom onze gemeente: vanaf 1 juli 2023 kan je tussen Tielt en Waregem rekenen op een nieuwe verbinding via Meulebeke en Oostrozebeke.  Dankzij beide lijnen (12 en 52)  is er nu om het halfuur een bus tussen Meulebeke en Tielt.

De nieuwe lijn 12 Tielt – Meulebeke – Oostrozebeke rijdt vanaf 1 juli op weekdagen en zaterdag om het uur. De bus brengt je in de schoolspits naar Waregem en neemt de bediening van Meulebeke ’t Veld over van lijn 52 Kortrijk – Tielt.   

Onze gemeente krijgt er hierdoor vier nieuwe haltes bij. Onder andere in de Astridlaan, Onze-Lieve-Vrouwstraat en in de Oostrozebekestraat (t.h.v. Mandellaan en 't Fort) voorziet De Lijn nieuwe op- en afstappunten. Je kan ze nu al spotten dankzij de paaltjes die langs het nieuwe openbaar vervoerstraject werden geplaatst.

Na de zomer zal de lijn doorlopen tot Waregem: zo wordt deze regio veel vlotter bereikbaar en zet Meulebeke weer een flinke stap voorwaarts op vlak van duurzame mobiliteit. Met deze handige kaart krijg je alvast een goed beeld van hoe de toekomst er precies uit zal zien. 

Lijn 52 Kortrijk - Tielt brengt je nog altijd van Kortrijk via Ingelmunster en Meulebeke naar Tielt. De bus rijdt:   

  • tijdens de spits op weekdagen om het halfuur;  
  • overdag op weekdagen en zaterdag om het uur;  
  • op zondag om de twee uur.