Buurten zorgzaam verbinden

Samen bouwen aan een beresterke zorgzame buurt.

Er is geen eenduidige definitie van wat een buurt precies is of zou moeten zijn.  Een buurt wordt beschouwd als de directe leefomgeving van elke inwoner.  Jij als inwoner voelt je verbonden met de buurt, soms heel klein om elkaar te ontmoeten en groot genoeg om elkaar te helpen. Elke buurt is uniek.

In een zorgzame buurt zijn de omstandigheden ideaal voor mensen van alle leeftijden om comfortabel te kunnen blijven wonen in hun eigen huis of vertrouwde omgeving. Het is een buurt waar zowel jong als oud samenleven, bewoners zich welkom en veilig voelen, de levenskwaliteit centraal staat, buren elkaar kennen en elkaar helpen, en individuen en gezinnen met diverse ondersteuningsbehoeften de benodigde ondersteuning ontvangen.

Met zorgzame buurtwerking zetten we in op preventie en interventie van elke zorgvraag. We stemmen hierbij onze hulp– en dienstverlening maximaal af op de behoeften van elke Meulebekenaar. We handelen vanuit een neutrale positie waarbij het welzijn van de burgers centraal staat. Dit alles overstijgt de individuele en organisatiebelangen.

De buurtzorgcoach fungeert hierbij als aanspreekpunt voor informatie of hulp voor (buurt)bewoners en alle relevante partners met als doel op elke zorg- en hulpvraag van een zorgbehoevende of kwetsbaar persoon een passend antwoord te krijgen.   

Contact

Lokaal dienstencentrum Ter Deeve
Nu gesloten

Adres
Bonestraat 24 , 8760 Meulebeke Lokaal dienstencentrum Ter Deeve
Tel.
051 48 61 93
Fax
051 48 51 99
dienstencentrum@meulebeke.be

Openingsuren

Vandaag
Gesloten
Morgen
Gesloten
Meer info Lokaal dienstencentrum Ter Deeve