Bericht van de burgemeester: vaccinatiecampagne

Gepubliceerd opmaandag 23 aug 2021 om 12:00

Beste inwoner,

De nationale vaccinatiecampagne gaat zijn laatste weken in, ook in het vaccinatiecentrum Tielt. Onze gemeente behaalde op datum van 21 augustus 2021 een vaccinatiegraad van 91,4 % (+ 18).  

Een fantastische prestatie van jullie allen! Van harte dank voor de medewerking en uw verantwoordelijkheidszin. Ik ben terecht fier op mijn inwoners!

Een volledig vaccinatieschema is de beste garantie voor een zo optimaal mogelijke bescherming. Daarom trekken we voor de laatste keer nog eens alle registers open en streven voor een vaccinatiegraad van meer dan 95% in onze gemeente!

Dit is het plan van aanpak:

  • Mensen die hun tweede prik gemist hebben kunnen vanaf 23 augustus een nieuwe afspraak boeken via het callcenter van het vaccinatiecentrum Tielt.
  • Mensen die nog niet zijn gevaccineerd zijn en hun vaccinatie niet expliciet geweigerd hebben, kunnen zelf terug een nieuwe afspraak maken. De vaccinatiecode van wie nog niet is ingeënt en ook niet expliciet weigerde, wordt tijdelijk opnieuw geactiveerd. Vanaf maandag 23 augustus kunnen zij via het callcenter van Vaccinatiecentrum Tielt alsnog een afspraak boeken.
  • Wie initieel expliciet het vaccin weigerde en zich niet meer inschreef via QVAX (qvax.be), kan via datzelfde callcenter te kennen geven dat hij/zij toch nog een inenting wenst.

Het callcenter is bereikbaar via T 051 12 30 20, op weekdagen van 8u ’s morgens tot 20u ’s avonds en op zaterdagvoormiddag tussen 9u en 12u.

Zorg ervoor dat je het callcenter ten laatste contacteert op dinsdag 21 september.

OPGELET!

Vaccinatiecentrum Tielt plant de allerlaatste sessie voor een eerste prik op woensdag 22 september; de allerlaatste (tweede) prikken worden gezet op woensdag 13 oktober.

Daarna fungeert de Europahal definitief niet langer als vaccinatiecentrum voor onze regio. Alle vaccinatiecentra sluiten trouwens in hun huidige vorm ten laatste op vrijdag 15 oktober 2021.

Voor wie zich omwille van medische redenen niet naar het vaccinatiecentrum kan begeven: neem voor 21 september contact op met je huisarts voor thuisvaccinatie.

Voor wie zich omwille van mobiliteitsproblemen niet zelf naar het vaccinatiecentrum kan verplaatsen, kan beroep doen op de Minder Mobiele Centrale op het nummer T 051 48 61 93

GRIJP JE LAATSTE KANS voor een VEILIGE TOEKOMST, het is absoluut aangewezen om samen onze vrijheid te herwinnen op een veilige en verantwoorde manier; voor uzelf en uw medeburgers!

Alvast dank voor de opvolging van deze oproep!

Vriendelijke groeten van uw burgemeester

Dirk Verwilst