Belevingsruimte en toeristisch infopunt

In september 2023 werden de nieuwe belevingsruimte en het toeristisch infopunt bij het kasteel Ter Borcht geopend. Zowel de sacristie als de kapel in het Kasteel Ter Borcht kennen een nieuwe bestemming. Beide zaken vormen het laatste puzzelstukje in het grote renovatiegeheel van kasteel Ter Borcht.

SACRISTIE

De ruimte van de sacristie werd getransformeerd tot een bron van informatie. Via een touchscreen kan je als bezoeker informatie raadplegen naargelang je eigen inhoudelijke wens. De consulteerbare informatie bestaat uit 2 luiken. Het ene luik omvat alle toeristische informatie binnen onze gemeente, het activiteitenaanbod van het lokaal bestuur, raadpleging van de gemeentelijke website… Het andere luik omvat alle info over het kasteel en haar rijke geschiedenis.

KAPEL

De kapel werd ingericht als een unieke belevingsruimte. In de kapel wordt de bezoeker, door middel van projectie, op een verrassende manier ondergedompeld in een digitale wereld waarin onze gemeente wordt voorgesteld. De transformatie van de kapel in een nieuwe belevingsruimte en van de sacristie in een informatieve ruimte zorgt voor een rustplek in het kasteel Ter Borcht en neemt je mee op reis in onze gemeente in een uniek kader.

Het infopunt en de belevingsruimte zijn elke dag open van 09:00 tot 17:00.