Asbest verwijderen

Gepubliceerd opdinsdag 23 mrt 2021 om 14:00
Sedert 1 januari moet alle asbest verpakt aangeleverd worden op de I.V.I.O.-recyclageparken. Sedert 1 maart zorgt I.V.I.O. ook voor ophaling van asbest aan huis.

Om alle risico’s voor bezoekers en personeel in te perken, moet je sinds 1 januari hechtgebonden asbest verplicht verpakt aanleveren op het recyclagepark. Voor kleine hoeveelheden asbestafval koop je op voorhand plastic asbestzakken op de recyclageparken van I.V.I.O. De gevulde en goed dicht gekleefde asbestzakken kan je enkel aanleveren op het recyclagepark van Ingelmunster, Ledegem, Oostrozebeke en Tielt. Meer info: https://www.ivio.be/nl/asbest/asbest-verpakt-naar-het-recyclagepark.

Daarnaast is er sinds 1 maart voor grotere hoeveelheden hechtgebonden asbest ook ophaling aan huis (bronophaling) mogelijk. Hier kan gekozen worden tussen plaatzakken of een asbestcontainer, afhankelijk van de hoeveelheid die je wilt verwijderen. Meer informatie en het aanvraagformulier vind je op de I.V.I.O.-website: https://www.ivio.be/nl/asbest/ophaling-aan-huis.