KUNST IN HET GEMEENTEHUIS: KU.TE.NA

Gemeentehuis
  • dinsdag 10 mei 2022totwoensdag 10 augustus 2022
Vanaf 10 mei 2022 mag je je verwachten aan heel wat kunst in het gemeentehuis van Meulebeke. Naar aanleiding van een succesvolle Kunstzomer 2021, trekt het Lokaal Bestuur Meulebeke kunst verder door in haar gemeente.

Het Lokaal Bestuur Meulebeke wil kunst op een toegankelijke manier dichter bij de burger brengen. Het idee kwam tot stand door de nasleep van Kunstzomer 2021 in september die ook in het gemeentehuis aanwezig was. Dit kon rekenen op een bijzonder positief onthaal, zowel intern als extern. Daarop wenst de cultuurdienst graag verder te bouwen.

Er werd navraag gedaan bij lokale kunstenaars en verschillenden wensten graag mee te stappen in het verhaal. De kunstwerken zullen geëxposeerd worden in de inkomhal beneden en op de eerste verdieping van het gemeentehuis, dit telkens in expositieperiodes van 3 maanden. Hierin komen telkens één of meerdere kunstenaars aan bod met elk hun eigen vakgebied. Elke nieuwe expositie zal plechtig worden geopend.

Door Covid-19 is het startschot opgeschoven naar 10 mei 2022. Daaropvolgend zal een nieuwe expositie plaatsvinden vanaf 20 augustus en nog een derde vanaf 1 december. In 2023 wordt het project ook nog verdergezet. Aan culturele beleving zal er dus zeker geen gebrek zijn de komende jaren in Meulebeke.

Locatie

Gemeentehuis
Markt 1 , 8760 Meulebeke

Prijs

  • gratis

Organisatie

Lokaal Bestuur Meulebeke - Vrijetijdspunt
Ter Borchtlaan , 8760 Meulebeke