Uit respect voor de buren - Dries Heyneman

  • vrijdag 13 maart 2020van20:00tot22:00
"Wie aan zijn 20ste niet links is, heeft geen hart. Wie aan zijn vijftigste nog links is, heeft geen verstand". Dit is geen uitspraak van Dries Heyneman maar van een zekere Winston Churchill. Je weet wel, die kerel die met 160.000 man Normandië binnenviel zodat wij achteraf op ons gemak hier op een terras een pintje zouden kunnen drinken.
Allemaal erg verdienstelijk, zou ik zo zeggen.
Menig namiddagen en avonden heb ik op dergelijke terrassen met volle teugen de vrijheid gevierd. Misschien wel meer keer dan dat Churchill eigenlijk voor ogen had. Ter compensatie probeer ik voor de rest zoveel mogelijk thuis te zijn. De avonden dat ik ga optreden doe ik met enorm veel plezier. Achteraf vergeet ik meestal niet om nog vlug even te proeven van onze verworven vrijheden aan de bar. Wanneer ik dan 's nachts terug thuis kom vertel ik mijn vrouw honderduit over alles wat ik in jullie theater heb meegemaakt. ze vraagt dan of ik wil zwijgen, al was het maar uit respect voor de buren.
Dries Heyneman won met het cabaretduo Ter Bescherming van de Jeugd in 2008 het Leids Cabaret Festival en toerde vijf seizoenen lang in Nederland en Vlaanderen. Vanaf 2012 werkte Dries Heyneman druk achter de schermen en regisseerde de voorstellingen van Han Solo, Piv Huvluv, Begiijn Le Bleu, Freddy De Vadder, Piet De Praitere...Daarnaast stond hij als scenarist en acteur mee aan de basis van de fictiereeks Bevergem (CANVAS). Momenteel schrijft hij aan 'Grond', een nieuwe fictiereeks die in 2019 op het scherm (VIER) te zien zal zijn.

Locatie

OC Vondel
Dwarsstraat, 2 , 8760 Meulebeke

Prijs

  • Basistarief 15
  • -25 of +55 12

Leeftijd

van 15 tot 99 jaar

Organisatie

Gemeente Meulebeke
Markt 1 , 8760 Meulebeke