AFGELAST 13de vakantiezoektocht

Gemeentehuis
  • maandag 1 juni 2020totzondag 13 september 2020
Naar aanleiding van de maatregelen tegen het coronavirus wordt deze activiteit afgelast.

Het Vrijetijdspunt en de Sint-Amandusschool organiseren dit jaar een fotozoektocht met als thema: Bekende namen in het Meulebeekse straatbeeld. Een zoektocht van circa 14 km in het brede centrum van de gemeente met start en aankomst op het Marktplein, kant gemeentehuis. Je hebt de keuze tussen A-vragen (eenvoudig zoeken zonder strikvragen) en B-vragen (wat uitdagender en met wat addertjes onder het gras). Langs het parcours dat je zowel te voet, met de fiets of met de auto kan afwerken, worden er 20 foto’s aangeboden. Bij elke foto wordt een vraag gesteld. In het aangeboden parcours onderstreepten we alvast de straatnamen zodat je het gefotografeerde vrij vlug kunt vinden in deze straat. Langs het parcours dienen er ook 10 thema-gebonden puzzelvragen opgelost. De fotozoektocht staat open voor iedereen. Zowel voor de A- als de B-zoektocht wordt een aparte maar gelijkwaardige prijzentafel voorzien. Nog twee extraatjes (supereenvoudig en vrijblijvend):
1. In het centrum van Meulebeke speuren we ook aan de etalages van 25 deelnemende zaken (te herkennen aan de affiche) naar foto’s van bekende figuren. Er moeten foto’s gekoppeld worden aan de naam van de juiste handelszaak. Op de aangeboden foto’s is een fragment te zien van een te zoeken bekende figuur van wie de naam langs het parcours voorkomt op een straatnaam of residentie. Deze etalagezoektocht is zeker ook haalbaar voor kinderen.
2. De deelnemer die de schattingsvraag het dichtst benadert ontvangt eveneens een waardevolle prijs.
De prijsuitreiking en supertombola met onder meer de geroemde groenten- en fruitemmers vindt plaats op zaterdag 3 oktober om 20 u. in zaal Bottelarij, OC Vondel (parking via Dwarsstraat).
Organisatie: Werkgroep ‘milieuzorg op school’ van de Sint-Amandusschool Meulebeke, in samenwerking met ‘Vrijetijdspunt’ Meulebeke en tal van Meulebeekse handelszaken. De opbrengst gaat integraal naar het ‘Educatief reservaat ’t Groen Plekske’ en de ‘groenvoorziening’ op school.

Locatie

Gemeentehuis
Markt 1 , 8760 Meulebeke

Prijs

  • Basistarief 10

Organisatie

Gemeente Meulebeke
Markt 1 , 8760 Meulebeke