Actie BelBos - inschrijvingen afgelopen

Gepubliceerd opdinsdag 15 dec 2020 om 10:16
'Wist je dat er slechts 1 % van de gsm's gerecycleerd worden?' Op basis van dit zinnetje startte Curieus zo'n 10 jaar geleden de eerste inzamelacties.
Omdat een gsm veel vraagt van de bodem, besloot Curieus iets terug te doen en plantte met de opbrengst bomen aan. Hierdoor kan Curieus 300 bomen verdelen onder de bevolking in Meulebeke.
Je kan kiezen tussen 3 boomsoorten:
  • Veldesdoorn (Acer Campestra): Veldesdoorn kan uitgroeien tot een kleine loofboom maar kan ook gebruikt worden als haagplant of struik. De Veldesdoorn stelt weinig eisen aan de bodem, hij verdraagt hitte en schaduw. De boom kan wel twee eeuwen oud worden.
  • Hazelaar (Corylus Avellana): Hazelaar is een natuurlijk ogende struikboom die het mooist staat in een bosje of in een gemengde hoge, brede haag. De struik levert elk jaar massa's hazelnoten op, waar ook vogels en kleine zoogdieren van mee smullen. Ijzersterke struikboom die ook prima op minder vruchtbare plekken groeit. Op zware klei of licht zand doet de hazelaar het minder goed.
  • Lijsterbes (Sorbus Aucuparia): Wilde lijsterbes is een inheemse, bladverliezende loofboom met een mooi geveerd blad, witte bloemen, oranjerode bessen en een kleurrijke herfstverkleuring.Stelt geen eisen aan de bodem; groeit ook op arme zandgrond.
Wie ingeschreven heeft, wordt nog verwittigd voor de concrete afspraken van ophaling.