Aanpassing ophaaldag huisvuil

Gepubliceerd opdonderdag 23 jan. 2020 om 08:50
Voor het jaar 2020 zijn er op afvalgebied enkele wijzigingen in bepaalde gemeenten van I.V.I.O. Het gaat meer bepaald om de gemeenten Ardooie, Izegem, Lendelede, Tielt en ook Meulebeke. Deze wijziging van de ophaaldata zorgen voor een optimalisatie van de huis-aan-huis-inzameling.

De ophaalkalenders 2020 worden bij alle inwoners van de I.V.I.O.-gemeenten in de bus bezorgd tussen 13 en 31 januari 2020. De inwoners kunnen alle informatie omtrent de ophaling van het huisvuil vanaf 1 februari checken op de website van I.V.I.O. en de recycle-app van Fostplus. Het is hun doelstelling de inwoners zo snel mogelijk te informeren van deze wijzigingen en zo de hinder tot een minimum te beperken. Heb je geen kalender ontvangen tegen eind januari 2020 of kreeg je een verkeerde versie in je bus, dan kan je voor een nieuwe kalender aan het onthaal in het gemeentehuis of bij I.V.I.O terecht.

In de nieuwe kalender staat op een overzichtelijke manier wanneer er in welke straat restafval, PMD en papier & karton wordt opgehaald aan huis vanaf 1 februari 2020. Daarnaast toont een sorteergids welk afval waar thuishoort en hoe je je afval correct moet aanbieden. In de nieuwe - gratis - kalender staan ook de openingsuren van het recyclagepark in jouw gemeente. Je vindt er een overzicht van de verschillende afvalsoorten waarmee je daar terecht kan. Lees zeker ook informatie over onze dienstverlening rond thuiscomposteren en het ophalen van groot huisvuil en tuinafval.

Voor bijkomende vragen of meldingen kunnen inwoners steeds terecht op www.ivio.be.

Thema's