Beveiligde fietsoversteek Ingelmunstersteenweg en Baronielaan

Gepubliceerd opwoensdag 20 okt 2021 om 09:30
Sinds vrijdag prijkt een gloednieuwe oversteek op de N399 die fietsers veilig naar de overkant van de drukke invalsweg brengt. De snelle uitvoering van het project kaderde in het MIA-plan (Mobiliteit Innovatief Aanpakken) via Vlaams Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

Meulebeke als testproject

MIA is een nieuwe bestuurlijke aanpak die werk maakt van meer verkeersveiligheid door minder regels, meer efficiëntie en een betere samenwerking. Vlaams Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters: “Met MIA wil ik o.a. komaf maken met ingewikkelde procedures die, in het belang van de verkeersveiligheid, de aanpak en uitvoering van kleine infrastructurele werken of quick-wins (te) vaak verhinderen.”

Om de MIA-aanpak uit te testen worden er in West-Vlaanderen en Limburg proeftuinen (testomgevingen) opgezet. Meulebeke gaf de aftrap in West-Vlaanderen, en dat het snel kan gaan was zichtbaar. In een werkweek tijd klaarde een team openbare werken de klus: het resultaat is een veilige oversteekplaats die bescherming biedt aan de zwakke weggebruiker.

Vanuit Baronielaan

Automobilisten kunnen als gevolg vanuit de Baronielaan niet langer rechtstreeks de Ingelmunstersteenweg links opdraaien. Daarvoor dienen ze eerst rechtsaf te slaan en het rondpunt van de Randweg te nemen. Dit maakt de route ook voor het autoverkeer een stuk veiliger.