De Grote Grondvraag

Wie is OVAM?

OVAM staat voor Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij. OVAM streeft naar een doordachte en milieubewuste omgang met afval, materialen en bodem. OVAM geeft richting aan het beleid rond deze thema’s en beoogt onder meer burgers en bedrijven zekerheid te bieden over de kwaliteit van hun bodem. Zo ook met De Grote Grondvraag.

Waarom?

De Grote Grondvraag is van groot maatschappelijk belang. Want door ons rijke industriële verleden zijn er in Vlaanderen nog steeds een pak verontreinigde gronden. Die hebben een niet te onderschatten invloed op jouw dagelijkse leven.
Je wil toch ook dat uw kinderen kunnen spelen op gezonde grond? Of dat boeren hun gewassen kunnen telen op vruchtbare bodem? Dat open ruimte en gezond grondwater beschikbaar en betaalbaar zijn? Dat is niet alleen goed voor onze gezondheid, maar ook voor de economie. Redenen genoeg dus om goed zorg te dragen voor onze grond!
En redenen genoeg om deel te nemen aan De Grote Grondvraag: samen álle risicogronden opsporen en terug gezond maken. Voor onze leefomgeving. En voor huidige en toekomstige generaties.


Check vandaag nog jouw grond op www.degrotegrondvraag.be