10.000-stappenclash - elke stap telt!

Gepubliceerd opdinsdag 25 apr 2023 om 17:00
Stappen is gezond, kost ons niets en kan overal. Stap jij Meulebeke mee naar de overwinning? Registreer je stappen tussen 1 en 31 mei via www.10000stappen.be.

Meulebeke neemt samen met 15 andere gemeenten uit het midden van onze provincie opnieuw deel aan de stappenclash. We gaan de strijd aan met Ardooie, Diksmuide, Heuvelland, Houthulst, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Lichtervelde, Lo-Reninge, Mesen, Pittem, Poperinge, Roeselare, Tielt, Vleteren en Zonnebeke.

Waarom stappen?

Stappen is goed voor je gezondheid, maar je hoeft niet intensief te gaan sporten om je gezondheid te verbeteren. Streef elke dag naar 10.000 stappen en blijf fit en gezond. Elke dag bewegen geeft je energie, boost jouw mentaal welzijn, is goed voor je spieren en gewrichten en vermindert de kans op overgewicht en diabetes.

Bewegen is niet enkel wandelen maar ook alle andere bewegingen zoals tuinieren en naar het werk fietsen. De stappen en bewegingen kan je bijhouden met een app, activity tracker of klassieke stappenteller.

Zet je beste beentje voor!

De bedoeling van de stappenclash is om per inwoner zoveel mogelijk stappen, en dus kilometers, te verzamelen in mei. Niet alleen sporten, ook andere activiteiten waarbij je beweegt komen in aanmerking, zoals stofzuigen, poetsen en klusjes in de tuin. De regel luidt: tien minuten bewegen of sporten staat gelijk aan 1.500 stappen.

Stappen en bewegen kan dus overal: thuis, op het werk, tijdens je verplaatsingen, in je vrije tijd... Neem eens de trap in plaats van de lift, parkeer je auto wat verder, ga lunchwandelen of tuinieren.

Stap jij ons mee naar de overwinning? Zet je ook je gezinsleden, buren, vrienden... aan om mee te doen? Hoe meer stappende zielen, hoe leuker.

Hoe neem je deel?

  • Registreer je via www.10000stappen.be of de app ‘10.000 stappen’ en sluit je aan bij de groep Meulebeke.
  • Geef voor elke dag in mei (dat kan met terugwerkende kracht) je stappen in via de website of app. Synchroniseer een smartwatch of activity tracker met de app, of geef je stappen manueel in. 
  • Geef trouw elke week je gepresteerde stappen/beweging in zodat we een duidelijk overzicht houden op het totale aantal stappen.
  • Hulp nodig: ga gerust eens langs bij de dienst vrije tijd.

Op naar de wisselbeker

De winnaar van de stappenclash krijgt voor een jaar de wisselbeker en een beweegvriendelijk ‘surprise’-cadeau van het Logo (Lokaal Gezondheidsoverleg) Midden-West-Vlaanderen. Vorig jaar werd de stappenclash gewonnen door Mesen met 12,654 km.