aaa
Printvriendelijke versie

Bibliotheek: vernieuwde website

Sinds kort zit de bibwebsite in een nieuw kleedje. Het is nu de ideale plek om alles over de bib (collectie) en uw eigen ontleningen te weten te komen. We zetten de belangrijkste vernieuwingen even op een rijtje.

Neem gerust een kijkje naar de vernieuwde website, de URL blijft hetzelfde: https://meulebeke.bibliotheek.be/.

Volledig mobiel

De ondersteuning van mobiele apparaten zoals smartphones en tablets is een van de belangrijkste vernieuwingen van de nieuwe site. Voortaan kan u in de bib snel en makkelijk via uw eigen smartphone doorheen de catalogus bladeren, of kan u van thuis uit met uw tablet snel een eenvoudig uw ontleningen verlengen of werken reserveren.

Is het er of is het er niet?

De catalogus zelf kreeg eveneens een belangrijke update. Zo verschijnt de beschikbaarheidsinformatie nu meteen op het detailscherm van een boek of ander werk. Vroeger moest u doorklikken en verscheen er een pop-up venster. Nu klikt u vanuit de resultatenpagina door naar de detailpagina van een werk, en ziet u bovenaan rechts met één oogopslag wat er aanwezig is, en wat niet.

Zoek en vind

Zoeken gaat nu nog sneller via het zoekveld op de homepagina van de website. Typ een zoekterm en kies eventueel uit de suggestielijst, net zoals in Google. Zelfs als u maar een deel van de auteursnaam of titel kent, helpt de catalogus u verder. Het juiste boek vinden was nog nooit zo makkelijk!

Filter uw zoekresultaten

Krijgt u veel resultaten bij een zoekopdracht, dan kan u via de opties bovenaan verder verfijnen en filteren. Wilt u enkel boeken en geen tijdschriftartikels, klik dan op 'Materiaal' en vink de gewenste optie(s) aan. Op dezelfde manier kan u ook een onderscheid maken in werken voor kinderen of volwassenen, of items zoeken in een bepaalde taal. U kan al deze filters ook naar hartenlust combineren!

Reserveren wordt kinderspel

Vanaf nu heeft elk boek of ander werk in de catalogus slechts één knop om te reserveren.  Als er meerdere edities beschikbaar zijn, dan kan u in een volgend scherm een keuze maken.

Nog sneller verlengen

Mijn Bibliotheek, de webtool om uw ontleningen en reservaties te beheren, was tot nu toe een aparte tool met een eigen webadres. In de nieuwe bibwebsite zitten deze functionaliteiten volledig geïntegreerd. Log in op de website, en krijg via het menu bovenaan toegang tot een reeks gepersonaliseerde diensten. Makkelijk en supersnel, ook op uw smartphone!

Uw ontleningen krijgen een gezicht…

Weet u niet meer precies welke boeken uw kinderen of partner allemaal ontleend hebben en wanneer ze weer binnen moeten? Via het overzicht van de ontleningen, nu aangevuld met handige coverfoto's, kan u ze snel bij elkaar zoeken.

Altijd op de hoogte

De nieuwe website is uw vertrekpunt voor al uw bibnieuws. Hier ontdekt u nieuwe aanwinsten, digitale themalijsten, interessante activiteiten, leuke weetjes, en nog veel meer.

INFO: Bibliotheek Vondel - Karel van Manderstraat 26, 8760 Meulebeke - T 051 54 13 80 - bibliotheek@vondel.meulebeke.be - www.meulebeke.bibliotheek.be/portaal


Terug naar alle nieuws