aaa
Printvriendelijke versie

Verkiezingen 14 oktober

Op zondag 14 oktober trekken de stemgerechtigde Meulebekenaren naar de stembus om mee te bepalen wie vanaf 1 januari 2019 onze gemeente voor 6 jaar mag besturen. Er wordt ook gestemd voor een nieuwe West-Vlaamse provincieraad.

In onze gemeente wordt er gestemd op papier. Uw stem uitbrengen kan tussen 8 u. en 13 u. in de sporthal van sportcentrum Ter Borcht (ingang Ter Borchtlaan).

In de week van 24 september werden alle stembrieven verstuurd. Deze brief is heel belangrijk, hou die dus zeker bij! Heeft u tegen 1 oktober nog geen brief gekregen of bent u uw brief verloren? Vraag dan een duplicaat aan bij de dienst burgerzaken in het gemeentehuis (Markt 1). Dit kan tot en met zondag 14 oktober. Het gemeentehuis is open op zondag 14 oktober van 10 u. tot 12 u.

Stemmen met een volmacht

In België geldt de stemplicht. Het is echter mogelijk dat u zich, om uiteenlopende redenen, op de dag van de verkiezingen niet naar het stembureau kunt begeven om uw stem uit te brengen. In dat geval kunt u toch stemmen door een volmacht te geven aan een andere kiezer.

Procedure

De uitslagen voor de lokale en provinciale verkiezingen van 14 oktober 2018 zullen na de telling van de stemmen verschijnen op de website Vlaanderenkiest.be.

Alles wat u moet weten over de komende verkiezingen vindt u op https://vlaanderenkiest.be/. U kan ook steeds terecht met uw vragen over de verkiezingen bij de dienst burgerzaken in het gemeentehuis tijdens de openingsuren (T 051 54 13 03 – bevolking@meulebeke.be).


Terug naar alle nieuws