aaa
Printvriendelijke versie

Inzamelcampagne: ‘Nogal wiedes zonder pesticides’

Op zaterdag 21 april 2018 start de inzamelcampagne ‘Nogal wiedes zonder pesticides’.

Breng uw (restjes) pesticiden binnen op het recyclagepark en ga uw tuin, terras of oprit te lijf met gezonde en goedwerkende alternatieven! U krijgt in ruil voor uw pesticiden een voegenborstel van I.V.I.O. en de VMM (zolang de voorraad strekt).

Pesticiden zijn heel ongezond voor mens en natuur. Bijen en het grondwater bewijst u er een heel slechte dienst mee. Maak er komaf mee! Breng uw laatste restjes binnen.

Ja, het kan zeker zonder!

53% van alle Vlamingen gebruikt geen pesticiden meer. De meeste tuinen en opritten liggen er best proper bij. Ook I.V.I.O. en de gemeenten namen al het voortouw en gebruiken geen pesticiden meer. Doet u ook mee? Haal die pesticiden van het rek en breng ze binnen tijdens de week van 21 tot 28 april 2018 naar het recyclagepark.

Wilt u overschakelen maar weet u niet welke alternatieven er zijn? Dan helpen wij u verder! Kom naar een gratis infoavond in uw buurt.

Waar en wanneer gaat dit door:
• donderdag 3 mei - PCLT, Zuidstraat 25, 8800 Roeselare (inschrijven vóór 30 april)
• dinsdag 29 mei - CC De Guldenberg, Acaciastraat 1, 8560 Wevelgem (inschrijven vóór 24 mei)
• maandag 11 juni - Europahal, Generaal Maczekplein 5, 8700 Tielt (inschrijven vóór 6 juni)

Bereid u nu al voor op de lente en bekijk al onze milieuvriendelijke tips en tricks op: www.westvlaamsehart.be/zonderpesticides - www.vmm.be/mijn-gifvrije-tuin.

I.s.m. het West-Vlaamse hart, MIROM Roeselare, VMM en Vlaco.


Terug naar alle nieuws