aaa
Printvriendelijke versie

Word ambachtsman/vrouw van 2018!

Ambacht in de Kijker 2018: opening van de inschrijvingen!

Van 15 januari tot 23 februari 2018 kunnen Belgische ambachtslieden en jongeren onder de 25 jaar die opleidingen volgend of gevolgd hebben in de ambachtelijke sector deelnemen aan de nationale wedstrijd Ambacht in de Kijker. Zij maken de kans om één jaar lang in de kijker te staan en bovendien maken ze ook nog eens de kans om Ambachtsman/vrouw van 2018 te worden of de Leerschoolprijs 2018 naar huis mee te nemen. Kent u een uitstekende Ambachtsman/vrouw? Raad ons aan om hem/haar persoonlijk te contacteren!

Wie wordt de Ambachtsman/vrouw in 2018?

Alle deelnemende vakmensen zullen gepubliceerd worden op onze website www.ambachtindekijker.com. De 10 laureaten-ambassadeurs zullen gepresenteerd worden door een korte film over hun werkruimte, bedrijf of onderneming en door de communicatie in kader van de wedstrijd. Verschillende prijzen zijn te winnen: de Ambachtsprijs 2018 prijs ter waarde van €3.000, de Parel van de Jury ter waarde van € 1.000 en de publieksprijs ter waarde van € 1.000. Voor deze laatste prijs kan het publiek online stemmen op hun favoriete ambachtsman/vrouw en krijgt men bovendien ook de kan om een tegoedbon te winnen die geldig is bij één van de ambachtslieden die op onze site vermeld staan.

Dit jaar legt de wedstrijd de focus op het belang van het gebruik van moderne technologieën om het traditionele ambacht te beoefenen. Hoe kan ambacht op vlak van materiaal, product, technieken, zowel bij het voorbereiden als bij het realiseren van een product, mee evolueren met hun tijd? Less is more, zegt men. Zou men beter kunnen met minder geld of minder tijd verliezen dankzij nieuwe technologieën? Om de ambachtelijke sector te herwaarderen, is het van belang het beeld «af te stoffen» en dus te moderniseren. De dag van vandaag is het gebruik van nieuwe technologieën bijna onontbeerlijk binnen een beroep. Er bestaan talrijke tools die het mogelijk maken de ambachten te introduceren en valideren in een geïnformatiseerde samenleving. Buiten technische tools, denken we onder meer aan web-winkels, packaging, online opleidingen, samenwerking met jongeren om frisse ideeën aan te brengen.

Wie wordt de winnaar van de Leerschoolprijs?

De Winnaar van de Leerschoolprijs; titel van Joran Delbaere, een jonge stagiair, opgeleid tot ambachtelijk slager, beloond met 800 € in 2017, zal in het spel worden gebracht. Elke student/leerling jonger dan 25 jaar kan deelnemen aan de wedstrijd en kan de titel « Winnaar van de Leerschoolprijs 2018» bemachtigen. Ben jij de jonge gemotiveerde en dynamische persoon die als voorbeeld kan staan voor vele andere jongeren en die durft bewijzen dat ambacht een toekomst heeft?!

De invulformulieren voor ambachtslieden en leerlingen zijn t.e.m. 23 februari beschikbaar op de website www.ambachtindekijker.com.

INFO: T 02 500 50 70 - G 0489 34 70 77 -  info@ambachtindekijker.com


Terug naar alle nieuws