aaa
Printvriendelijke versie

Een noodplan voor u en uw familie

Maak nu uw eigen noodplan in 7 stappen!

Voor de zotste dingen maakt u een lijstje: een verlanglijstje voor de Sint, een to do-lijstje met klusjes in het huis, een lijstje met goede voornemens voor het nieuwe jaar, …  Maar heeft u ook de belangrijkste lijst? Een lijst met contactpersonen in geval van nood, de evacuatiewegen in uw huis en de plaats van de rookmelders?  

Een plan op maat

Maak nu een noodplan dat u en uw familie helpt om snel én goed te reageren als er iets ernstig gebeurt. In slechts 7 stappen krijgt u een plan op uw maat gemaakt.

  1. Surf naar www.mijnnoodplan.be
  2. Vul de vragen in
  3. Download uw gepersonaliseerd noodplan.
  4. Print het uit en hang het zichtbaar op in huis. Zet het ook op uw smartphone.

Tips voor gezinnen met kinderen 

Aarzel niet om uw eigen noodplan ook eens door te nemen met uw kinderen.  

  1. Oefen met hen hoe ze veilig kunnen buiten geraken bij een brand. De weg naar buiten vinden bij hevige rook (geblinddoekt) is bijvoorbeeld niet gemakkelijk.
  2. Weet elke familielid goed hoe het alarmsysteem werkt? 
  3. Spreek vooraf een contactpersoon in nood af en noteer deze adresgegevens ook in de agenda van uw kinderen of sla ze op in hun gsm. 

Meteen verwittigd bij een noodsituatie

Bij een noodsituatie in uw buurt, wilt u uiteraard zo snel mogelijk op de hoogte zijn. Zo kan u de juiste stappen nemen om uzelf en uw gezin te beschermen, bv. gas of elektriciteit afsluiten. Schrijf u in op BE-Alert! Zo ontvangt u een bericht via sms, vaste telefoonlijn of e-mail bij een noodsituatie.

INFO: FOD Binnenlandse Zaken (Algemene Directie Crisiscentrum) - Hertogsstraat 53, 1000 Brussel - www.crisiscentrum.be.


Terug naar alle nieuws