aaa
Printvriendelijke versie

Evenementen

Aanvraag loop-, wandel- en andere sportieve evenementen

Wie een loop-, wandel- en andere sportief evenement organiseert, heeft een voorafgaande toelating van de burgemeester nodig.

De aanvraag moet tenminste 3 maanden vóór de wedstrijd ingediend worden via dit aanvraagformulier.

Aanvraag wielerwedstrijd of veldrit

Wie een wielerwedstrijd (organisatie/ doortocht) of een veldrit organiseert, heeft een voorafgaande toelating van de burgemeester nodig.

De aanvraag voor een wielerwedstrijd moet tenminste 3 maanden vóór de wedstrijd ingediend worden via dit aanvraagformulier.

Meldingsformulier

Organiseert u een tijdelijk publiek toegankelijk evenement, dan dient u als organisator verplicht een 'meldingsformulier evenementen' in te vullen (niet voor private feestjes vb. communie). Aan de hand van het meldingsformulier evalueren de gemeente en de verschillende hulpdiensten alle aangekondigde evenementen op risico. Als de gemeente en de hulpdiensten beslissen dat een risico verbonden is aan het evenement, wordt een noodplanningszone opgesteld. Dit zijn afspraken tussen alle veiligheidsdiensten over de manier van optreden bij een groot incident.

Elk evenement dient 8 weken voor aanvang aangevraagd te worden bij het gemeentebestuur via dit meldingsformulier.

Ontlenen materiaal

Erkende verenigingen, lid van één van de Meulebeekse raden, kunnen gratis materiaal ontlenen bij de gemeente. Indien dit materiaal door de gemeentedienst moet worden geleverd en afgehaald wordt wel een retributie hiervoor gevraagd.

Reglement ontlenen materiaal

Publiciteit

Er kan publiciteit worden gemaakt voor een evenement via:

Communicatie

Markt 1
8760 Meulebeke
T 051 48 80 80
F 051 48 54 40
communicatie@meulebeke.be

Openingsuren

ma

8 u. - 12 u.
13 u. - 17 u.

di - vr  

8 u. - 12 u.

Sluitingsdagen