aaa
Printvriendelijke versie

Culturele infrastructuur

Sinds 1989 is de site van brouwerij Vondel, gelegen Karel van Manderstraat 26 te Meulebeke, het culturele hart van de gemeente Meulebeke. De voormalige brouwerij beschikt over een mooi aanbod van culturele infrastructuur waarvan inwoners en verenigingen gebruikmaken.

De gemeenteraad keurde op 10 juli 2002 het organiek reglement, het huishoudelijk reglement en de samenstelling van de Raad van Bestuur goed, die als opdracht kreeg de gemeente bij te staan bij het beheer van de culturele infrastructuur. Voorzitter van de Raad van Bestuur van OC Vondel is de heer Johan Tuytte.

Sinds 1 januari 2016 is een nieuw reglement voor alle te huren ruimtes van toepassing.

Het vernieuwde reglement omvat de gebruiksvoorwaarden voor de volgende infrastructuur:

  • OC Vondel:
    - twee polyvalente zalen: de "Mouterij" (theaterzaal) en de "Bottelarij"
    - vergaderlokaal en cafetaria
  • Droogkamers (torenlokalen)
  • Zaal Lucifer

De lokalen in de toren van de brouwerij worden verhuurd per dag of per maand. Voor de muziekgroepjes worden specifieke maatregelen getroffen. Zaal Lucifer kan gehuurd worden voor activiteiten met publiek (bijv. lezing, voordracht, ...).

PRIVEVERHUUR MOGELIJK

Sinds 1 januari is het mogelijk om als particulier of commerciële instantie OC Vondel te huren voor uw privéfeest of bedrijfsfeest. Gezien OC Vondel behoort tot het cultureel patrimonium van de gemeente, krijgen socio-culturele activiteiten steeds voorrang.

CATEGORIEENN EN SOORTEN ACTIVITEITEN

De verschillende gebruikers worden ingedeeld in 2 categorieën. We maken een onderscheid tussen Meulebekenaren en niet-Meulebekenaren. Afhankelijk van tot welke categorie u behoort, wordt het tarief bepaald.

TARIEVEN

Meulebeekse privépersonen en Meulebeekse verenigingen betalen bewust minder voor het gebruik van een zaal in vergelijking met niet-Meulebeekse gebruikers. De prijzen voor het gebruik van OC Vondel bij een eet- en/of dansgelegenheid of bij een fuif werden verhoogd. De zalen worden verhuurd aan een basistarief. Afhankelijk van het nodige extra materiaal wordt een meerprijs aangerekend. Alle tarieven werden netjes opgesomd in het reglement.

WAARBORG EN FACTURATIE

Bij het huren van ruimtes in OC Vondel betaalt u vooraf een waarborg. Na de activiteit wordt de factuur vermindert met de reeds betaalde waarborg.

DRANKENLEVERANCIER

De gemeente Meulebeke werkt samen met drankenleverancier AB INBEV.

MEER WETEN?

Op de website www.meulebeke.be vindt u het reglement terug bij GENIETEN > CULTUUR. Bij de Cultuurdienst kunt u terecht voor alle reservaties. De Cultuurdienst gaat samen met u op zoek naar een geschikte datum en een geschikte ruimte voor uw activiteit. Na het invullen van een aanvraagformulier wordt een gebruiksovereenkomst opgemaakt die zowel door de gebruiker als door de Cultuurdienst wordt ondertekend. Na het betalen van de waarborg is uw reservatie definitief. Contacteer ons per mail via vrijetijd@meulebeke.be, telefonisch via 051 54 13 20 of kom even langs in het gemeentehuis.

Wettekst

Gemeentelijk reglement op het gebruik van culturele infrastructuur Brouwerij Vondel goedgekeurd door de gemeenteraad op 30 december 2015.

Bijlagen

Cultuur

Markt 1
Meulebeke
T 051 48 80 80
F 051 48 54 40
vrijetijd@meulebeke.be
Openingsuren

ma 

8 u. - 12 u.
13 u. - 17 u.

di - vr  

8 u. - 12 u.

Sluitingsdagen