aaa
Printvriendelijke versie

Wijk-werken vervangt PWA

Sinds 1 januari 2018 werd PWA (Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap) omgevormd tot ‘Wijk-werken’. Dat is een beslissing van de Vlaamse Regering en concreet betekent het dat VDAB,  samen met heel wat steden en gemeenten, voortaan dit ‘wijk-werken’ organiseert. Meulebeke werkt voor Wijkwerken samen met Midwest die de organisatie op zich neemt.

Geef eens ervaring cadeau

Met het ‘wijk-werken’ gaan heel wat werkzoekenden aan de slag in scholen, in verenigingen, bij de gemeente of in land- en tuinbouwbedrijven. Maar ook bij veel mensen thuis helpen ze vaak enkele uren per week om extra werkervaring op te doen. Deze ervaring is voor veel werkzoekenden goud waard: dit is immers een stap in hun zoektocht naar een duurzame job.

Er zijn veel activiteiten mogelijk

Via ‘wijk-werken’ laat u verschillende soorten opdrachten uitvoeren. Of het nu gaat over het gras afrijden bij uw thuis of over de kinderopvang of de busbegeleiding in uw school:  met ‘wijk-werken’ kan dit allemaal. En zelfs wie af en toe gebruik wil maken van een  parkingwachter of logistieke hulp bij events, doet beroep op een ‘wijk-werker’. Bij uw registratie krijgt u een overzicht van alle activiteiten die mogelijk zijn in uw gemeente.

Uniforme aanpak in heel Vlaanderen

De samenwerking tussen steden en gemeenten én VDAB zorgt voor een duidelijke en  vereenvoudigde administratie.Vanaf nu betaalt u één vaste prijs die geldt voor alle ‘wijk- werk’-activiteiten in uw regio.

Zitdag

Wijk-werken houdt een zitdag in het gemeentehuis van Meulebeke (Markt 1) op dinsdagvoormiddag van 9 u. tot 11.30 u. in week 1 en week 4 van de maand. Voor Meulebeke werd Judy Storme toegewezen als Wijk-werk bemiddelaar.

Planning 1ste kwartaal

Alle info op vdab.be/wijk-werken.

Wijk-werken

Markt 1
8760 Meulebeke
T 051 26 94 33

Openingsuren

dinsdag*

9 u. - 11.30 u.

*Opgelet: enkel in week 1 en 4 van de maand

Planning 1ste kwartaal

Sluitingsdagen