aaa
Printvriendelijke versie

Buitenschoolse kinderopvang

Opvangmogelijkheden in Meulebeke

brochure

Gemeentelijke buitenschoolse kinderopvang `t Berenhuisje

Waar?

Voor wie?

Wat?

Openingsuren, tarieven en inschrijvingen

Administratie

Waar?

OC Vondel, eerste verdieping
Karel van Manderstraat 26, 8760 Meulebeke
Tel: 051/48 83 46

Voor wie?

Opvang van kinderen van het kleuter -en lager onderwijs die in Meulebeke wonen en/of schoollopen, voor en na de schooluren, op woensdagnamiddag en op vakantiedagen.

De ouders brengen de kinderen ‘s morgens naar ‘t Berenhuisje. Van daaruit worden ze te voet onder begeleiding naar de centrumscholen gebracht. ‘s Avonds en op woensdagmiddag halen de begeleidsters van ‘t Berenhuisje bij het einde van de lessen de kinderen op in de centrumscholen.
De buitenscholen brengen op woensdagmiddag de kinderen naar ‘t Berenhuisje.

Wat?

Voor en na school kunnen de kinderen vrij spelen in de opvang:
Binnen: o.a. het huisje, de auto, de poppenhoek, de grote blokken, het klimtoestel, de speelmatten, het voetbalspel, de snookertafel, het tekenbord, leesboeken, teken- en kleurblaadjes, puzzels, playmobil, lego, gezelschapsspelen
Buiten: o.a. de zandbak, de speelmodules, de wippen, de tollen, de hoepels, de springtouwen, de tennisraketten Er is eveneens de mogelijkheid tot het maken van huiswerk. Op woensdagnamiddag en schoolvrije dagen zijn er begeleide activiteiten (knutselen, spel, sport-beweging, kokkerellen). De rest van de tijd wordt opgevuld met vrij spel.

’t Berenhuisje verstrekt geen warme maaltijden. Indien de kinderen over de middag blijven (woensdag, schoolvrije dagen) brengen zij hun boterhammetjes mee. Drankjes (soep, warme en koude choco, fruitsap) zijn wel verkrijgbaar.

Openingsuren, tarieven en inschrijvingen

Openingsuren

 • Schooldagen: voor en na school:
  • Maandag, dinsdag, donderdag: 6.45 - 8.15u en 16 - 18.30u
  • Woensdag: 6.45 - 8.15u en 11.45 - 18.30u
  • Vrijdag: 6.45 - 8.15u en 15 - 18.30u
 • Schoolvrije dagen: doorlopend van 6.45 tot 18.30u 

  Op de SNIPPERDAGEN van de Meulebeekse scholen is ’t Berenhuisje open.  LET WEL: ouders van kinderen van de scholen van de Paanders, Sint-Antonius, Marialoop en De koorddanser schrijven hun kinderen minstens één week vooraf telefonisch in: ’t Berenhuisje: 051/48 83 46, 16.30-18.30u.  Indien we ten laatste een week voordien geen aanvragen hebben, is ’t Berenhuisje die dag overdag gesloten.

 • Sluitingsdagen 2014: weekend en officiële feestdagen, dag na O.H.Hemelvaart (30 mei), 21 juli t.e.m. 25 juli (zomervakantie), 25 en 26 december, 1 januari. Opgelet: de opvang zal open zijn van 28 juli t.e.m. 8 augustus mits beperkt aantal voorafinschrijvingen. 

Tarieven

Opvang:

 • Schooldagen: 1 euro per begonnen half uur
 • Schoolvrije dagen en woensdagnamiddag:
  • Minder dan 3 uur aanwezigheid: 4,50 euro
  • Tussen 3 en 6 uur aanwezigheid: 7 euro
  • Meer dan 6 uur aanwezigheid: 12 euro
 • Indien 2 of meer kinderen uit hetzelfde gezin tegelijk aanwezig zijn, is er 25% korting op de totale opvangprijs voor die dag.

Sociaal tarief

(50%) kan aangevraagd worden om financiële redenen.

Drank:
0,37 euro.

Boete
Na sluitingstijd wordt een boete van 7,44 euro per begonnen half uur aangerekend om misbruiken tegen te gaan.

Betalingswijze:
De ouders ontvangen per maand een factuur met de kosten voor opvang en drank.

Inschrijvingen

De ouders schrijven hun kind(eren) op voorhand in bij de verantwoordelijke tijdens de daarvoor voorziene wekelijkse permanentie (donderdag van 16u - 18u in 't Berenhuisje) (eenmalig). Kom vooraf in de opvang langs voor een inschrijvingsdatum en -uur en de nodige inschrijvingspapieren! De ouders kunnen op dat moment samen met hun kind kennismaken met de werking. Eenmaal de inschrijvingsformulieren in orde zijn, is het kind officieel ingeschreven en kan het naar de opvang komen. Hou wel de sluitingsdagen en de openingsuren in de gaten!

Ouders van kinderen die na een schoolvakantie voor het eerst naar school zullen gaan en van de opvang gebruik zullen maken, schrijven hun kind op voorhand in bij de verantwoordelijke tijdens de daarvoor voorziene wekelijkse permanentie. Het kind kan dan, indien de ouders dit wensen, de laatste dag van die vakantie reeds een aantal uren naar de opvang komen wennen vóór het op school start (vraag inlichtingen aan de verantwoordelijke).

Administratie

Verantwoordelijke: Sabine Desmet

Begeleidsters:
Magda Vaernewyck, Viviane Vanhoutte, Ingrid Vergote, Liselot Ecarnot, Sabrina Desamber, Ann Hollevoet, Mieke Lefevre, An Hullebusch, Gerda Venneman 

Contacteer ons

T 051/48 80 80
F 051/48 54 40
sabine.desmet@meulebeke.be
Openingsuren

ma

8u - 12u
13u - 17u

di

gesloten

wo - vr 

8u - 12u