aaa
Printvriendelijke versie

Bibliotheek: digidokter - eID & itsme

Zaterdag 27 april 2019 van 10 u. tot 12 u.
Bibliotheek Vondel

Tegen 2020 wil de federale overheid dat alle administratie ook via digitale kanalen (aka 'digitaal loket') kan verlopen. Dat is op zich al een grote uitdaging. Maar het betekent ook dat alle burgers mee moeten zijn in dit digitaliseringsproces, d.w.z. over de nodige apparatuur beschikken én over de nodige kennis en vaardigheden.

In deze Digidokter-sessie maken we alvast werk van de laatste opdracht. We overlopen vooreerst de verschillende mogelijkheden om u online aan te melden op deze overheidsdiensten: met de eID, een token of met de itsme-app.

Eénmaal succesvol aangemeld heeft u toegang tot een waaier van overheidsdiensten: Mybelgium, Tax-on-web, Mypension, Mycareer, Mysocialsecurity, … Ook heel wat stadszaken kan u trouwens thuis regelen: een adreswijziging doorgeven, een vergunning of attest aanvragen, zalen of materialen reserveren, ...  Zo vermijdt u verplaatsingen en wachtrijen.

We demonstreren de inlogprocedure, overlopen een aantal van de beschikbare diensten of zaken die u online met de stad kunt regelen. En we staan natuurlijk ook stil bij het aspect veiligheid, dat nooit het slachtoffer mag zijn van verhoogd gebruiksgemak.

Vooraf inschrijven via www.vormingplusmzw.be.

  • Prijs: € 5 (koffie en water inbegrepen)
  • Locatie: zaal Lucifer in de bibliotheek

In samenwerking met Vorming Plus MZW

INFO: Bibliotheek Vondel - Karel van Manderstraat 26, 8760 Meulebeke - T 051 54 13 80 - bibliotheek@vondel.meulebeke.be.


Terug naar alle nieuws