aaa
Printvriendelijke versie

Oktober: maand van het bevolkingsonderzoek borstkanker

Vroegtijdige opsporing is de beste bescherming tegen borstkanker. Laat van uw 50ste tot en met uw 69ste elke twee jaar een screeningsmammografie nemen.

In juni 2001 startte de Vlaamse overheid met het Bevolkingsonderzoek Borstkanker. Het onderzoek moedigt vrouwen van 50 tot en met 69 jaar aan om elke twee jaar een screeningsmammografie te laten nemen. Een screeningsmammografie kan afwijkingen in uw borsten vroegtijdig opsporen, lang voordat u er zelf iets van merkt.

Borstkanker kan al in een vroeg stadium worden ontdekt. Daardoor is het één van de ziekten die in aanmerking komen voor een bevolkingsonderzoek.

Tijdig opsporen is belangrijk. Doordat de ziekte vroeger wordt vastgesteld, kunnen verwikkelingen of een zwaardere behandeling worden vermeden en is de kans op volledige genezing groter.

Wilt u uw situatie over de bevolkingsonderzoeken naar kanker opzoeken? Dat kan online én mobiel met:

Daar kan u ook uw vaccinaties, medisch dossier en medicatieschema vinden. Inloggen kan via uw elektronische identiteitskaart of gebruik de app ‘itsme’.

Heeft u vragen over uw persoonlijke medische situatie, neem contact op met uw huisarts.

INFO: Bel gratis naar het Centrum voor Kankeropsporing op 0800 60160 tussen 9 u. en 12 u. en 13 u. en 16 u., stuur een e-mail naar info@bevolkingsonderzoek.be, of surf naar www.bevolkingsonderzoek.be/borstkanker.


Terug naar alle nieuws